Lateral House

Award-winning transformation of a shabby Victorian house into a spacious, light-saturated five-bedroom family home with roof terrace and remodelled south-facing garden complete with elegant new annex.

Crafted to meet the needs of a repeat client, this redevelopment maximises the site's potential. The choice of materials for the rear extension and annex complement the existing house so creating a sympathetic and stylish whole.

Cost: Undisclosed
Construction period: 12 months
Completed: November 2012
Location: Bayswater, London
Photographs: Nick Kane

Awards
Ideal Home Blue Ribbon Award Winner 2013 - Conversion of the year
AJ Retrofit Awards 2013 - Finalist - House (Pre-1945)
Sunday Times British Homes Awards 2013 - Commended - Conversion, Restoration or Refurbishment
Read press articles